Spring naar de inhoud

Bio & Ecomarktje Alternatuur in ‘t Spek

Zaterdag 6 augustus: eerste BIO&ECO marktje van ‘t Spek

Op 6 augustus gaan we van start met het eerste ‘buurt eco-marktje’ van ‘t Spek, van 10 tot 12 uur. Adres: Korte Spekstraat 16, Hallaar.

Deze eerste aanzet zal bescheiden zijn. We plaatsen een marktparaplu in onze voortuin aan de straatkant, en presenteren een assortiment biologisch brood en gebak, ook wat zelf geteelde groenten.
Binnen het kader van onze actie VERPAKKINGSARM, tonen we een aantal producten die we reeds verpakkingsarm aanbieden : muesli, rijst, gierst, quinoa, linzen, sojabonen, sesamzaad, spaghetti…
We vullen af in bokalen, onbedrukte papieren zakken of in door u meegebrachte verpakking.

Uiteraard hopen we op het gezelschap van bio- en ecotelers uit de buurt. We voorzien een infostandje voor mensen die biologische of ecologische producten aanbieden doch zelf niet aanwezig kunnen zijn.

In de namiddag demo’s van voordelige (en zelfs gratis) verpakkingsarme natuurverf

In de namiddag tussen 14 en 16 uur volgen demonstraties met natuurlijke poederverf verpakt in recycleerbare papieren zakken.
Kalkcaseïneverf en leemverf in poedervorm zijn de meest ecologische verven. Je kan er binnenshuis in droge ruimten prachtige resultaten mee bekomen. In vochtige ruimten en ook buiten is kalkverf aangewezen of kalkkalei. Bovendien zijn deze verven uitzonderlijk lang houdbaar. Bij deze gelegenheid bieden we ook zakken verf gratis aan !

Zaterdag 13 augustus: tweede BIO&ECO marktje + Oogstfeest

Tussen 10 en 12 uur zal het tweede eco-marktje en aansluitend het oogstfeestje plaatsvinden in de Korte Spekstraat 16 in Hallaar
Zoals het hoort op een feest gaan we samen eten en dansen.
Tussen 12.30 en 14 uur genieten we van een gedeelde maaltijd. Deelnemers brengen wat eten en drinken mee. We plaatsen een lange tafel in onze voortuin.
Vriendelijk verzoek om vooraf in te schrijven, via mail naar info@alternatuur.be, of loop eens binnen .

Daarna wordt er gedanst

Het is mijn (zeer optimistisch) voornemen om samen met de aanwezigen enkele traditionele dansjes uit te voeren, met name:

 1. de Boerenkermis, eenvoudig dansje uit onze vooroudercultuur.
 2. Sirtaki ta dakria, een heel gezellige Griekse dans !
 3. All American Promenade of kort gezegd de ‘AAP’.
 4. Bal in de straat. Met deze dans willen we een eindje in onze rustige straat dansen…
  en het traditionele gedeelte afsluiten.
  Al deze dansjes zijn zeker te vinden op YouTube !
  Daarna wordt er vrij gedanst op de muziek die onze deejee voorschotelt.
  De traditionele feesten boden eertijds de nodige ontspanning en vreugde voor het hardwerkende volk. Tegelijk waren ze een uitdrukking van dankbaarheid.
  Dit werd op een creatieve manier uitgedrukt, door het maken van korenkransjes of figuurtjes, het bakken van versierde broden, decoraties met bloemen, bessen, vruchten en groenten…
  Mensen met creatieve vingers : laat u niet weerhouden !

  Al deze activiteiten zijn gratis. Iedereen is welkom. Wel dienen we rekening te houden met de beschikbare ruimte op onze locatie, daarom vragen we om (zoveel mogelijk) vooraf je deelname te melden.

  Warme groeten,
  Joanna en Jos